Wie heeft deze methode ontwikkeld?

Mw. J.J.E. de Jong - Koutstaal heeft deze neuro-fysiologische behandelmethode ontwikkeld.

Toen haar zoon ging studeren bleek hij dyslectisch. Zij kwam in 1996 in contact met met dr. Kuipers uit den Haag, die een proefschrift geschreven had met de titel: “Dyslexia cognitive structure hypothesis for 91 dyslexic students of Delft University of Technology”. Mw. Kuipers adviseerde om bewegingsoefeningen te doen, welke heel goed aansloegen.

Mw. De Jong, die als remedial teacher kinderen hielp met leerproblemen, wilde begrijpen hoe dit werkte, waarom en waar er bij een kind een bepaald probleem ontstond. Waarom laat een kind een bepaald gedrag zien? Hoe komt het dat sommige kinderen hyperactief of hypergevoelig zijn, gefrustreerd lijken, allergieën hebben, onhandig zijn, dyslectisch, faalangstig, moeite met sommen hebben of dagdromen?

Haar insteek is dat een kind van nature zijn best doet. Gaat er iets mis dan is er veelal een lichamelijke oorzaak.

December 2010 heeft mevrouw de Jong een boek uitgebracht:

“Hulp aan mijn ronde tafel.” 
ISBN: 978-90-8759-167-0
Uitgever: U2piBV

Op 27 april 2012 is mevrouw de Jong benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving de onderscheiding omdat een groot deel van haar leven in het teken heeft gestaan van het ontwikkelen van een unieke methode om kinderen te helpen met leer-, gedrags- en ontwikkelingsproblemen.